Točka zapisnika

7. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Hrastnik – obravnava in sprejem

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Hrastnik – obravnava in sprejem Uvodno obrazložitev je podala Suzana Venko, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve. To točko dnevnega reda je obravnaval Odbor za družbene dejavnosti. Poročilo odbora je bilo svetnikom posredovano.

Vojka Šergan, je izpostavila besedilo 3. člen, pri obrazložitvi sprememb, za katerega ima pomisleke, in da že s tem odpiramo vrata, da se poslovimo od nujne medicinske pomoči, in da lahko izgubimo dejavnosti znotraj zavoda, ker lahko pridobimo kakšna sredstva. Dodala je še, da pa v samem odloku ni tako napisano.

Župan je povedal, da se ne spreminja ta del člena in je tako že bilo napisano v odloku.

Suzana Venko je pojasnila, da gre tu samo za obrazložitev, da obstoječi odlok, ni bil usklajen z določbami 9. člena Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki določa kaj lahko Zdravstveni dom izvaja.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednje SKLEP: Občinski svet Občine Hrastnik sprejme Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Hrastnik.

Občinski svet Občine Hrastnik sprejme Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Hrastnik.