Točka zapisnika

2. Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje: Obravnava in seznanitev s Poročilom o delu Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje v občini Hrastnik za leto 2021; Obravnava in sprejem Ocene izvajanja Občinskega programa varnosti Občine Hrastnik za leto 2021

Uvodno obrazložitev je podal Sebastjan Zmrzljak, vodja MIR.

Božo Majcen je predlagal povečanje območja videonadzora ali več opravljenih nadzorov nad pobiranjem iztrebkov lastnikov psov.

Primož Frajle je izpostavil visoko najemnino (cca 10.000 €) za prostore v katerih je MIR, ter predlagal razmislek o cenejših prostorih. Zanimalo pa ga je tudi komu gre najemnina.

Sebastjan Zmrzljak je glede pobiranja iztrebkov za psi pojasnil, da je bila v vseh treh Zasavskih občinah v mesecu aprilu izvedena najavljena akcija nadzora nad vodenjem psov, kjer je bilo izdanih nekaj opozoril. Prihaja do kršitev, vendar so za območje Zasavja samo trije redarji na terenu. Občina Hrastnik je nadzorovana v delu, ki je opredeljen v dogovoru o medsebojnih razmerjih, je pa premajhno število redarjev, da bi se lahko opravljal večji nadzor. V nadaljevanju je povedal, da je v mesecu juniju ponovno predvidena akcija nadzora, gre pa to za najavljene akcije, ki imajo tako tudi nek preventivni namen. Se pa strinja, da so določena območja bolj problematična od drugih in bi bilo smiselno mogoče postaviti dodatne table in postaviti več košev z vrečkami za iztrebke. Se bodo pa potrudili za čim večjo pristnost redarjev in čim več tovrstnih akcij. Glede najemnine je povedal, da je višina najemnine enaka od leta 2009, ko je bil MIR ustanovljen. Prostor je v lasti občine Trbovlje, vse tri občine pa glede na dogovorjen delež plačujejo najemnino - gre pa za 240 m2 poslovnih prostorov. V prejšnjih letih, dokler se ni sofinanciranje države spremenilo, je bila najemnina všteta v refundacijo in so bili vsi stroški do 50 % realiziranih odhodkov refundirani, sedaj se je to spremenilo na 35 %, v delu ki pokriva stroške dela.

Župan je še dodal, da je bilo v preteklih 3 letih nameščenih še nekaj dodatnih koškov za pasje iztrebke in vrečke na teh koških Komunala Hrastnik redno menja, se pa velikokrat zgodi, da vrečke s koškov izginejo.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet Občine Hrastnik se je seznanil s Poročilom o delu Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje v Občini Hrastnik za leto 2021.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet Občine Hrastnik sprejme Oceno izvajanja občinskega programa varnosti Občine Hrastnik za leto 2021, v predloženi vsebini.

Občinski svet Občine Hrastnik se je seznanil s Poročilom o delu Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje v Občini Hrastnik za leto 2021
Občinski svet Občine Hrastnik sprejme Oceno izvajanja občinskega programa varnosti Občine Hrastnik za leto 2021, v predloženi vsebini