Točka zapisnika

0. Ugotovitev sklepčnosti

ZAPISNIK 23.redne seje OBČINSKEGA SVETA OBČINE HRASTNIK, ki je potekala v četrtek, 10.2.2022, s pričetkom ob 17.00 uri v Dvorani delavskega doma Hrastnik in na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM, za članico Občinskega sveta, ki se seje, zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov-2, ni mogla udeležiti v Delavskem domu Hrastnik (Kristina Drstvenšek).

Sejo je pričel in vodil župan Marko Funkl. Na njej je bilo prisotnih 17 članov Občinskega sveta. Opravičeno odsotna je bila Ksenija Jakopič.

Prisotni so bili tudi:

  • Ivana Assayed – direktorica občinske uprave
  • Tomaž Sihur – vodja Oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe
  • Suzana Venko – vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve
  • Tea Primon – vodja Oddelka za razvoj, premoženjske in pravne zadeve
  • Danijela Milošević – strokovna sodelavka
  • Damjana Pirc – pooblaščena občinska urbanistka - ZOOM
  • Drago Kopušar – direktor Doma starejših Hrastnik
  • Janez Dornik – snemalec

Po uvodnem pozdravu in ugotovitvi sklepčnosti je župan podal v sprejem sklep za izvedbo seje, ki bo opravljena tudi na daljavo za članico Občinskega sveta, ki se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov-2, seje občinskega sveta ni mogla udeležiti v Delavskem domu Hrastnik.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednji SKLEP: Člani Občinskega sveta Občine Hrastnik, ki se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov - 2 ne morejo udeležiti seje Občinskega sveta Občine Hrastnik v Delavskem domu, dne 10.2.2022, se udeležijo seje na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM.

Brez razprave so člani občinskega sveta soglasno sprejeli naslednji dnevni red:

  1. Potrditev Zapisnika 22. redne seje Občinskega sveta Občine Hrastnik, z dne 23.12.2021, zapisnika 9. korespondenčne seje, izveden v dneh od 17.1.2022 do 19.1.202 in 10. korespondenčne seje, izvedene v dneh od 24.1.2022 do 26.1.2022 in pregled realizacije sklepov sprejetih na 22. redni seji Občinskega sveta občine Hrastnik
  2. Lokacijska preveritev za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev na območju OPPN »RESNICE S5« (Občina Hrastnik)
  3. Lokacijska preveritev za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev na območju »NOVI DOM« v Hrastniku (EUP HR122)
  4. Obravnava in sprejem sklepa o izdaji soglasja k cenam:
    • storitev pomoči na domu za leto 2022, ki jih izvaja Dom starejših Hrastnik;
    • storitev dodatnih nalog za leto 2022, ki jih izvaja Center za socialno delo Zasavje enota Hrastnik;
  5. Pravilnik o sofinanciranju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti v Občini Hrastnik – druga obravnava
  6. Premoženjsko pravne zadeve:
    • Dopolnitev št. 1 Letnega načrta ravnanja s stvarnim premoženjem Občine Hrastnik za leto 2022
  7. Volitve in imenovanja: -Imenovanje predstavnika v Svet zavoda Zasavka ljudska univerza
  8. Informacije župana o aktualnih zadevah ter vprašanja in pobude
Člani Občinskega sveta Občine Hrastnik, ki se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov - 2 ne morejo udeležiti seje Občinskega sveta Občine Hrastnik v Delavskem domu, dne 10.2.2022, se udeležijo seje na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM. Člani občinskega sveta so sprejeli dnevni red