Točka zapisnika

2. Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Center varstva starejših občanov – jug – druga obravnava

Uvodno obrazložitev je podal Andrej Černigoj, Genius loci d.o.o. Ljubljana.

To točko dnevnega reda je obravnaval Odbor za varstvo okolja, urejanje prostora in infrastrukturo, poročilo odbora je bilo svetnikom posredovano.

Razprave ni bilo.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet Občine Hrastnik v drugi obravnavi obravnava in sprejme predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Center varstva starejših občanov — jug.

Župan je pojasnil, da je občina s sprejetjem odloka naredila še en korak naprej, z Ministrstvom za kmetijstvo pa tudi že poteka zamenjave zemljišč Leša - Ojstro. Podlaga za pričetek del na cesti do Leše, je Zakon o postopnem dogovarjanju za zapiranje rudnika Trbovlje - Hrastnik, ki naj bi bil v obravnavi na Odboru za infrastrukturo 15. novembra 2021 in nato še na seji Državnega zbora. Na območju, kjer bo potekala gradnja in so sedaj vrtički, bodo lastniki vrtičkov obveščeni o izselitvi, vsi ostali vrtički, ki pa niso na območju gradnje pa bodo lahko ostali.

Občinski svet Občine Hrastnik v drugi obravnavi obravnava in sprejme predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Center varstva starejših občanov — jug Župan je pojasnil, da je občina s sprejetjem odloka naredila še en korak naprej, z Ministrstvom za kmetijstvo pa tudi že poteka zamenjave zemljišč Leša - Ojstro. Podlaga za pričetek del na cesti do Leše, je Zakon o postopnem dogovarjanju za zapiranje rudnika Trbovlje - Hrastnik, ki naj bi bil v obravnavi na Odboru za infrastrukturo 15. novembra 2021 in nato še na seji Državnega zbora. Na območju, kjer bo potekala gradnja in so sedaj vrtički, bodo lastniki vrtičkov obveščeni o izselitvi, vsi ostali vrtički, ki pa niso na območju gradnje pa bodo lahko ostali