Točka zapisnika

9. ­Pravilnik o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Hrastnik – prva obravnava

Uvodno obrazložitev je podala Radojka Odžić, Oddelek za razvoj, premoženjske in pravne zadeve.

To točko dnevnega reda je obravnaval Odbor za gospodarski razvoj in proračun, poročilo odbora je bilo svetnikom posredovano.

Vojka Šergan je v povedala, da podpira nov pravilnik, s katerim se postavlja nov nivo razvoja občine in lokalne skupnosti kot take. V razvoj bo potrebno vključiti tudi mala podjetja in z dobro komunikacijo povezati in spodbuditi podjetnike in obrtnike, da se v ta del razvoja vključijo, še posebej, ker gre razvoj v smer razvoja turizma in ohranjanja kulturne dediščine in tukaj je precej priložnosti za razvoj malega podjetništva.

Primož Frajle je dal pobudo, da se zagotovi več sredstev za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Hrastnik.

Župan je pojasnil, da se lahko pobuda obravnava pri sestavi proračuna za prihodnje leto.

Občinski svet je z 10 glasovi ZA sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet občine Hrastnik obravnava Pravilnik o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Hrastnik v prvi obravnavi in ga sprejme kot primerno podlago za drugo obravnavo. V kolikor na predlog pravilnika v prvi obravnavi ne bo bistvenih vsebinskih pripomb in bi besedilo predloga pravilnika v drugi obravnavi bilo enako besedilu predloga pravilnika iz prve obravnave, se predlog Pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Hrastnik obravnava in sprejme na isti seji, tako da se prva in druga obravnava predloga pravilnika združita.

Občinski svet občine Hrastnik obravnava Pravilnik o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Hrastnik v prvi obravnavi in ga sprejme kot primerno podlago za drugo obravnavo. V kolikor na predlog pravilnika v prvi obravnavi ne bo bistvenih vsebinskih pripomb in bi besedilo predloga pravilnika v drugi obravnavi bilo enako besedilu predloga pravilnika iz prve obravnave, se predlog Pravilnika o dodeljevanju sredstev za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Hrastnik obravnava in sprejme na isti seji, tako da se prva in druga obravnava predloga pravilnika združita