Točka zapisnika

4. ­Odlok o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Tovarne kemičnih izdelkov Hrastnik – druga obravnava in sprejem

Uvodno obrazložitev je podala Andreja Kus, AKA d.o.o. Trbovlje.

Brane Majes, direktor TKI Hrastnik d.d. se je zahvalil vsem za podporo pri sprejemu OPPN. Iz zgodovine Hrastnika je razvidno, da se je življenje v Hrastniku pričelo z odkritjem premoga in kasneje z izgradnjo železnice še s steklarstvom in kemičarstvom. Podjetje TKI bo kljub ponudbam za selitev dejavnosti drugam, s svojo tradicijo nadaljevalo v naši dolini, ker je prepričan, da lahko občina obstaja na dolgi rok, samo tako, da se ohrani znanje in dejavnosti, ki smo se jih naučili skozi stoletja v tej dolini. Na desni strani potoka so predvideni objekti za proizvode za krmo in krmne dodatke za živino in prehrano ljudi. Ti novozgrajeni objekti bodo zgrajeni po novih standardih, ki bodo primerni tudi za farmacevtsko industrijo, s čimer bo dosežen nivo teh izdelkov. Delovna mesta bodo sigurno drugačna, saj so že danes (ni težkega fizičnega dela), vodena računalniško in upajmo, da bo na tem mestu dolgoročno obstala dejavnost, ki danes ponuja cca 200 delovnih mest. V perspektivi pa so predvidena dodatna delovna mesta, s čimer bi lahko spodbudili mlade, da ostanejo v Hrastniku. Po zaključenem projektu bo podjetje nadaljevalo najprej s preselitvijo upravne zgradbe podjetja, ureditvijo prostorov za prehrano delavcev ter selitvijo reševalne enote klor, ki je državnega pomena. Nato bo sledila selitev pralnih praškov na desno stran potoka s čimer se bodo sprostili prostori na levi strani potoka, kjer naj bi podvojili kapaciteto prečiščevanja fosforjeve kisline in zgradili objekt za kalcijeve fosfate s krmnimi dodatki za živino in prehranskimi dodatki za ljudi. Zaključil je z željo, da bo projekt čimprej realiziran in dokončan.

To točko dnevnega reda je obravnaval Odbor za varstvo okolja, urejanje prostora in infrastrukturo, poročilo odbora je bilo svetnikom posredovano.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet Občine Hrastnik v drugi obravnavi obravnava in sprejme predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Tovarne kemičnih izdelkov Hrastnik (usklajen predlog).

Občinski svet Občine Hrastnik v drugi obravnavi obravnava in sprejme predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta industrijske cone Tovarne kemičnih izdelkov Hrastnik (usklajen predlog)