Točka zapisnika

0. Ugotovitev sklepčnosti

Zapisnik 18. redne seje OBČINSKEGA SVETA OBČINE HRASTNIK, ki je potekala v četrtek, 25.3.2021, s pričetkom ob 17.00 uri v Dvorani delavskega doma Hrastnik in na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM, za članico Občinskega sveta, ki se seje zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov - 2 ni mogla udeležiti v Delavskem domu Hrastnik (Kristina Drstvenšek).

Sejo je pričel in vodil župan Marko Funkl. Na njej je bilo prisotnih vseh 18 članov Občinskega sveta.

Prisotni so bili tudi:

  • Ivana Assayed – direktorica občinske uprave
  • Tomaž Sihur – vodja Oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe
  • Lara Gornik – vodja Oddelka za proračun, finance in administrativne zadeve
  • Suzana Venko – vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve
  • Tea Primon – vodja Oddelka za razvoj, premoženjske in pravne zadeve
  • Božidar Roglič - podsekretar za področje infrastrukture, informatike in energetike
  • Andreja Pavlič Udovč – višji svetovalec za premoženjske in pravne zadeve
  • Danijela Milošević – strokovna sodelavka
  • Andraž Malovrh – RRA Zasavje
  • Enes Rakovič – direktor Ceroz d.o.o.
  • Janez Dornik – snemalec

Po uvodnem pozdravu in ugotovitvi sklepčnosti je župan podal v sprejem sklep za izvedbo seje, ki bo opravljena tudi na daljavo za članico Občinskega sveta, saj se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov-2, seje občinskega sveta ni mogla udeležiti v Delavskem domu Hrastnik.

Občinski svet je soglasno sprejel naslednji SKLEP: Člani Občinskega sveta Občine Hrastnik, ki se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov - 2 ne morejo udeležiti seje Občinskega sveta Občine Hrastnik v Delavskem domu, dne 25.3.2021, se udeležijo seje na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM.

Župan je pred potrditvijo dnevnega reda predlagal umik 7. točke Prodaja finančnega premoženja – delež v družbi RCR d.o.o. – obravnava in sprejem z dnevnega reda, saj postopek prodaje še do seje ni bil zaključen in zato gradivo še ni pripravljeno za obravnavo. Je pa postopek prodaje v zaključni fazi, in bo obravnava te točke uvrščena na naslednjo sejo.

Brez razprave so člani občinskega sveta soglasno sprejeli naslednji dnevni red:

  1. Potrditev Zapisnika 17. redne seje Občinskega sveta Občine Hrastnik, z dne 11.2.2021 in pregled realizacije sklepov sprejetih na 17. redni seji Občinskega sveta Občine Hrastnik, z dne 11.2.2021.
  2. Zadolževanje javnega zavoda Regionalna razvojna agencija Zasavje v letu 2021 – obravnava in sprejem
  3. Predstavitev poslovanja družbe Ceroz d.o.o. za leto 2020 – seznanitev
  4. Investicijska dokumentacija za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti – informacija
  5. Podelitev stavbne pravice na parceli 442/21, 441/27 in 442/48, k.o. Podkraj – obravnava in sprejem
  6. Sklep o ukinitvi statusa grajenega javnega dobra – obravnava in sprejem
  7. Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju občine Hrastnik - druga obravnava predloga odloka
  8. Izdaja soglasja k Statutu javnega Zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem - KRC Hrastnik - obravnava in sprejem
  9. Zaključni račun Proračuna Občine Hrastnik za leto 2020 – obravnava in sprejem;
  10. Informacije župana o aktualnih zadevah ter vprašanja in pobude;
Člani Občinskega sveta Občine Hrastnik, ki se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov - 2 ne morejo udeležiti seje Občinskega sveta Občine Hrastnik v Delavskem domu, dne 25.3.2021, se udeležijo seje na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM. Župan je pred potrditvijo dnevnega reda predlagal umik 7. točke Prodaja finančnega premoženja – delež v družbi RCR d.o.o. – obravnava in sprejem z dnevnega reda, saj postopek prodaje še do seje ni bil zaključen in zato gradivo še ni pripravljeno za obravnavo. Je pa postopek prodaje v zaključni fazi, in bo obravnava te točke uvrščena na naslednjo sejo.
Člani Občinskega sveta Občine Hrastnik, ki se zaradi objektivnih okoliščin v zvezi z epidemijo SARS Cov - 2 ne morejo udeležiti seje Občinskega sveta Občine Hrastnik v Delavskem domu, dne 25.3.2021, se udeležijo seje na daljavo z uporabo videokonferenčnega sistema ZOOM Župan je pred potrditvijo dnevnega reda predlagal umik 7. točke Prodaja finančnega premoženja – delež v družbi RCR d.o.o. – obravnava in sprejem z dnevnega reda, saj postopek prodaje še do seje ni bil zaključen in zato gradivo še ni pripravljeno za obravnavo. Je pa postopek prodaje v zaključni fazi, in bo obravnava te točke uvrščena na naslednjo sejo
Člani občinskega sveta so sprejeli dnevni red