Točka zapisnika

8. Pravilnik o financiranju krajevnih skupnosti v Občini Hrastnik – obravnava in sprejem

Uvodno obrazložitev je podala Andreja Pavlič Udovč, vodja Oddelka za splošne zadeve Župan je še dodal, da je bil pravilnik usklajen s predsedniki KS.

Timotej Funkel je kot predsednik krajevne skupnosti povedal, da sveti KS pozdravljajo takšen pravilnik, ker ga res potrebujejo,(na primeru KS Dol je izpostavil izgradnjo investicije na Dolu – Kulturni dom, kjer je bilo zelo malo komunikacije, KS ni bila obveščena o investiciji, ta pravilnik pa določa, da morajo biti sveti KS o takšnih investicijah obveščeni, kar bo vsem olajšalo delo). Izpostavil je tudi razpravo o predlogu ključa razdelilnika sredstev po faktorjih cest, površne,..večje KS bi pri financiranju pridobile določena sredstva, manjše izgubile in ker je več manjših KS, soglasja ni bilo in ključa ni bilo določenega. Že na sestanku je poudarjal in danes ponovno, da se mora takšen ključ sprejeti čim prej.

Župan je povedal, da so s predsedniki KS dogovorjeni, da bodo nadaljevali z iskanjem ključa, ki bi bil sprejemljiv za vse KS in bodo poskušali na koncu mandata, v kolikor bo doseženo soglasje vseh svetniških skupin zastopanih v občinskem svetu, ta ključ tudi določiti.

Občinski svet je soglasno s 16 glasovi ZA, sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet Občine Hrastnik sprejme Pravilnik o financiranju krajevnih skupnosti v Občini Hrastnik.

Občinski svet Občine Hrastnik sprejme Pravilnik o financiranju krajevnih skupnosti v Občini Hrastnik