Točka zapisnika

6. Odlok o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Občine Hrastnik – obravnava in sprejem

Uvodno obrazložitev je podala Ivana Assayed, direktorica Občinske uprave.

Vinko Žagar je povedal, da je odlok smiseln, saj gre za aktualizacijo trenutnih zadev in prenos določenih nalog med oddelki, ter da bodo odlok podprli, saj nima nobenih finančnih posledic. Kar se sistemizacije tiče pa razume, da bo sledila temu sprejetju. Zanimalo ga je tudi ali je skladno s statutom in poslovnikom, da se obravnavi odloka združita, saj bi bilo potrebno po njegovem mnenju že na začetku točke povedati, da se obe obravnavi odloka združita.

Ivana Assayed, direktorica občinske uprave je povedala, da je skladno s predpisi in da tudi ni prvič, da se obravnavi združita .

Občinski svet je soglasno s 16 glasovi ZA, sprejel naslednji SKLEP: Odlok o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Hrastnik se v prvi obravnavi obravnava in sprejme kot primerna podlaga za drugo obravnavo. V kolikor na predlog odloka v prvi obravnavi ne bo bistvenih vsebinskih pripomb in bi besedilo predloga odloka bilo enako besedilu predloga odloka iz prve obravnave, se predlog Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Hrastnik obravnava in sprejme na isti seji, tako da se prva in druga obravnava predloga odloka združita.

(sejo je ob 18:10 uri zapustila, Kristina Drstvenšek)

Odlok o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Hrastnik se v prvi obravnavi obravnava in sprejme kot primerna podlaga za drugo obravnavo. V kolikor na predlog odloka v prvi obravnavi ne bo bistvenih vsebinskih pripomb in bi besedilo predloga odloka bilo enako besedilu predloga odloka iz prve obravnave, se predlog Odloka o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Občine Hrastnik obravnava in sprejme na isti seji, tako da se prva in druga obravnava predloga odloka združita