Točka zapisnika

7. Obravnava poslovnega in finančnega poročila javnih zavodov za leto 2019
  • Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik;
  • Glasbena šola Hrastnik
  • Vrtec Hrastnik,
  • Kulturno rekreacijski center Hrastnik,
  • Mladinski center Hrastnik,
  • Zdravstveni dom Hrastnik,

To točko dnevnega reda je obravnaval Odbor za družbene dejavnosti.

Uvodno obrazložitev k poročilu Knjižnice Antona Sovreta Hrastnik je podala Mateja Planko – direktorica KAS Hrastnik.

Razprave ni bilo.

Uvodno obrazložitev k poročilu Glasbene šola Hrastnik je podala Polona Kovač – ravnateljica Glasbene šole Hrastnik.

Vojko Povše Krasnik je zanimalo, kolikokrat se je sestal svet zavoda in kakšno tematiko je obravnaval. V preteklosti je predlagala če so kakšne možnosti, da bi se glasbeni pouk odvijal tudi na Dolski devetletki. Izpostavila je tudi obe godbi Rudarsko in Steklarsko, v katerih primanjkuje pihalcev, trobilcev in tolkalcev, za kar bi lahko v povezavi z OŠ poskrbeli za vpis tudi za te inštrumente.

Polona Kovač je povedala, da je delovanje zavoda opredeljeno in zapisano v poročilu in prav tako tudi obravnave na svetu zavoda. Na eni od sej sveta šole so obravnavali tudi pobudo, da se glasbeni pouk odvija na dolski šoli, vendar se člani sveta niso strinjali s predlogom, saj bi delovanje na dolski šoli, glede na tako majhno št. učencev v glasbeni šoli, zahtevala preveliko organizacijsko in ne bi bilo dobro za učence, ker bi bilo preveliko posameznikov na šoli. Po njenem mnenju bi bilo to izvedljivo, in bi imeli na šoli toliko učencev, da ne bi bilo prostorskih pogojev. So pa tudi za delovanje glasbene šole predpisani prostorski in materialni pogoji, ki morajo biti v vsaki učilnici zagotovljeni, kar pa na Dolu ni možno. Glede vpisa otrok pa je pojasnila, da žal tudi v tem letu ni bilo dovolj interesa za pihala, trobila in za tolkala. Navdušujejo in prepričujejo in želijo, da bi se otroci odločali za te deficitaren inštrumente, vendar pa žal interesa ni. Pred vpisom je bila narejena tudi promocija s filmčki preko spleta za pihala in trobila, ki so bili poslani učiteljicama glasbenega pouka na obe OŠ, ki sta to posredovali učencem kot učno gradivo.

Vojko Povše Krasnik je še zanimalo koliko učencev v glasbeni šoli je iz Dola.

Polona Kovač je pojasnila, da bo preverila in posredovala podatek.

Uvodno obrazložitev k poročilu Vrtca Hrastnik je podala Maja Petan – ravnateljica Vrtca Hrastnik

Jani Medvešek je predlagal, da se glede na to, da so poročila javna in da so na vpogled vsem uvodne predstavitve teh poročil časovno omejijo.

Uvodno obrazložitev k poročilu Kulturno rekreacijski center Hrastnik, je podala Tina Moljk – direktorica KRC Hrastnik.

Franci Bokal je podal predlog za uredite fitnes soba na Dolu, saj je oprema slaba in tudi pogoji za delovanje so oteženi.

Tina Molj je pojasnila, da je fitnes trenutno v upravljanju RK Dol TKI Hrastnik, in so že v dogovoru z njimi, da se v poletnem času izvede nekaj obnovitvenih del in koliko ji je znano imajo pripravljenih že kaj nekaj nakupov.

Uvodno obrazložitev k poročilu Mladinski center Hrastnik, je podal Jani Medvešek – direktor MC Hrastnik.

Razprave ni bilo.

Uvodno obrazložitev k poročilu Zdravstveni dom Hrastnik, je podal Gregor Pajić – direktor ZD Hrastnik.

Razprave ni bilo.

Občinski svet je s 16 glasovi ZA, sprejel naslednji SKLEP: Občinski svet se je seznanil s poslovnim in finančnim poročilom javnih zavodov za leto 2019 in sprejel naslednja sklepa:

  1. Občinski svet izdaja soglasje k uporabi presežka prihodkov nad odhodki iz preteklih let javnemu zavodu Glasbena šola Hrastnik.
  2. Občinski svet izdaja soglasje k uporabi presežka prihodkov nad odhodki iz preteklih let javnemu zavodu Vrtec Hrastnik.
Občinski svet se je seznanil s poslovnim in finančnim poročilom javnih zavodov za leto 2019 in sprejel naslednja sklepa: 1. Občinski svet izdaja soglasje k uporabi presežka prihodkov nad odhodki iz preteklih let javnemu zavodu Glasbena šola Hrastnik 2. Občinski svet izdaja soglasje k uporabi presežka prihodkov nad odhodki iz preteklih let javnemu zavodu Vrtec Hrastnik