Točka zapisnika

5. Sistem zaščite in reševanja v občini Hrastnik – obravnava in sprejem

• Poročila o delu na področju sistema zaščite in reševanja v občini Hrastnik za leto 2019; • Predloga Programa dela na področju sistema zaščite in reševanja v občini Hrastnik za leto 2020;

Uvodno obrazložitev je podal Aleš Venko, strokovni sodelavec za zaščito in reševanje.

Vinka Žagarja je zanimalo, zakaj se projekt ponovne ocene ogroženosti zaradi nesreč v TKI, toliko odmika in se te aktivnosti prestavljajo v leto 2020 oz. 2021.

Aleš Venko je pojasnil, da so v prvem razpisu (iz leta 2016) izpadli, ker so imela prednost dela vojaške organizacije in so se raziskovalne naloge izvedle na tem področju. Sistem zaščite in reševanja naj bi prišel na vrsto pri naslednjem razpisu, kar pa se do sedaj še ni zgodilo. Ko bo razpis objavljen se bomo na njega prijavili, ker jim je interesu, da proučijo oz. izvedejo oceno ogroženosti, kar se tiče nevarnosti klora v naši občini, saj se je od takrat veliko spremenilo (mikroklima, stanovanjski objekti in sama strategije izvajanja sistema zaščite in reševanja).

Jani Medvešek je podal pobudo da se v prihodnje razmišlja tudi o nabavi na področju IKT tehnologije.

Aleš Venko je povedal, da je predlog na mestu, in je res potrebno posodobiti IKT tehnologijo, saj je v nekaterih enotah že ta oprema zastarela in zadeve marsikje zastanejo in ne grejo s potrebno hitrostjo naprej. Potrebna pa je informacijska prenova ne samo na štabu Civilne zaščite ampak tudi v gasilskih enotah.

Občinski svet je soglasno, s 16 glasovi ZA, sprejel naslednji SKLEP:

  1. Občinski svet Občine Hrastnik se je seznanil s Poročilom o delu na področju sistema zaščite in reševanja v občini Hrastnik za leto 2019.
  2. Občinski svet Občine Hrastnik je sprejel Predlog programa dela na področju sistema zaščite in reševanja v občini Hrastnik za leto 2020.
1. Občinski svet Občine Hrastnik se je seznanil s Poročilom o delu na področju sistema zaščite in reševanja v občini Hrastnik za leto 2019 2. Občinski svet Občine Hrastnik je sprejel Predlog programa dela na področju sistema zaščite in reševanja v občini Hrastnik za leto 2020