Točka zapisnika

4. Občinski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

• obravnava in sprejem:

  • Poročila o delu Občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in njegovih komisij za leto 2019;
  • Predlog Programa dela Občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in njegovih komisij za leto 2020;

Uvodna obrazložitev sta podala Jože Guzaj, predsednik SPV, in Aleš Venko, tajnik SPV.

Franca Bokala je zanimalo kakšni so načrti za ureditev šolske pot za učence iz Brdc.

Aleš Venko je je pojasnil, da je Načrt varnih šolskih poti izdelan in objavljen tako na spletni strani občine Hrastnik kot OŠ NH Rajka Hrastnik. Dalje je pojasnil, da s težavo prehajanja ni seznanjen, bodo pa vzeli pobudo na znanje in poskušali zagotoviti varno pot. Če bodo izvedeni infrastrukturni ukrepi (pločniki) na tem območju, se bodo povezali s krajevno skupnostjo in poskušali skupaj najti najoptimalnejšo rešitev za stanovalce tega področja.

Župan je še dodal, da naj bi se na podlagi dogovora s predsednikom KS ta cesta urejala v letošnjem letu in poskušal najti način umestitve varne poti v šolo v delu.

Vinko Žagar je izpostavil ovirano pot zaradi del pred Logom 2. Ker se učenci drugi teden vračajo v šolo ga je zanimalo kje bo šla varna pot na tem območju.

Aleš Venko je pojasnil, da na tem območju, brez prehajanja ceste ne gre, prehod je zarisan tako čez dvorišče pri trgovini Mercator in nasproti župnišča. V primeru, da se pojavijo težave, se lahko razmišlja v smeri, da se tako kot v začetku vsakega šolskega leta, začetek ponovnega prihoda v šolo spremlja z redarji na prehodu za pešce. Spremljali bodo prvi teden, kako se bo promet tu odvijal in da bo pot čim varnejša bodo v kontaktu s policijo da poostri svoj nadzor v času ko se prihaja in odhaja iz šole domov.

Jani Medvešek je ponovno vprašal ali je s strani države že prišel kakšen predlog oz. rešitev za ureditev varne poti v šolo na področju sp. Marnega.

Župan je povedal, da sta bili Direkciji za infrastrukturo predlagani dve rešitvi n sicer da se omeji hitrosti na tem odseku (na omejitev v naselju), druga pa je umeščanje pločnika do konca naselja. Obe pobudi so sprejeli in pred kakšnimi tremi tedni smo bili seznanjeni, da je v izdelavi projektna dokumentacija. Ko bodo naročila na ministrstvu šla v smeri izvajanj, je ta odsek prvi izmed prioritetnih projektov za vzdrževanje.

Občinski svet je s 16 glasovi ZA, sprejel naslednji SKLEP:

  1. Občinski svet se je seznanil s Poročilom o delu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in njegovih komisij v občini Hrastnik za leto 2019.
  2. Občinski svet Občine Hrastnik je sprejel Predlog programa dela Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in njegovih komisij v občini Hrastnik za leto 2020.
1. Občinski svet se je seznanil s Poročilom o delu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in njegovih komisij v občini Hrastnik za leto 2019 2. Občinski svet Občine Hrastnik je sprejel Predlog programa dela Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in njegovih komisij v občini Hrastnik za leto 2020